Hvordan kommer du i form til fodboldsæsonen?

Kom i form

Er du kommet lidt ud af form, efter at sæsonen sluttede, og vil du gerne være sikker på at komme i form igen op til starten på den nye fodboldsæson, har vi her samlet et par gode råd til dig, som du kan vælge at lade dig inspirere af, hvis du ikke har lyst til at være ham, der ikke kan følge med de andre på dit hold, når I skal til den første omgang træning efter vinteren eller sommerferien, hvor mange har det med at få lidt for meget mad og drikke indenbords og dermed komme ud af deres topform.

Følg et træningsskema uden for sæsonen

For det første kan det være en god idé at sørge for at følge et træningsskema uden for sæsonen. Det kan fx være i løbet af vinterpausen eller i løbet af sommerferien. Her er der ikke altid de regelmæssige træningspas med dit hold, så meget af træningen er op til dig selv at få lavet. Det behøver ikke at være meget andet end at løbe eller cykle dig en tur et par gange om ugen, så du i det mindste får holdt grundformen ved lige.

Tænk over hvad du spiser og drikker

Du kan også mindske risikoen for at vende tilbage helt ude af form ved at tænke over, hvad du spiser og drikker i løbet af tiden uden for sæsonen. Der er jo ingen, der siger, at du absolut skal spise alt, hvad du kommer i nærheden af i løbet af december måned. Og der behøver ikke at være fest og alkohol hver dag i løbet af sommerferien. Jo mindre du kan ødelægge din gode form, desto nemmere bliver det også for dig at vende tilbage i god form, når træningen for alvor begynder i takt med den nye sæson.

Brug pausen på at komme i endnu bedre form

Hvis du har ambitioner om at gøre det endnu bedre i den nye sæson, kan du også vælge at bruge pausen på at blive endnu stærkere, hurtigere og bedre. Du kan jo vælge at lave en intensiv træningsplan for dig selv i denne pause, så du kan være 10 gange foran dine holdkammerater, når sæsonen begynder igen. Det er helt op til dig, om du vil bruge pausen på at komme i dårligere form eller endnu bedre form. Sidstnævnte kan give dig en rigtig god fornemmelse, når du vender tilbage til holdet, og resten har brugt tiden på at ødelægge deres form.

«
»

Skriv et svar